Humán Szolgáltatások Fejlesztése Harsányban és térségében

EFOP-1.5.2-16-2017-00036

Humán szolgáltatások fejlesztése Harsányban és térségében (Harsány, Bükkaranyos, Kisgyőr, Mályi, Ónod, Sajólád, Sajópetri, Hejőkeresztúr, Hejőszalonta)

Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben: a szakemberhiány enyhítése, a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő piacra való bevonása a cél Harsányban és térségében

Mintegy 250 millió forintos európai uniós támogatásból nyílik lehetősége Harsánynak és további 8 településnek, hogy csökkentsék a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiányt, elősegítsék a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piacon való megjelenését, valamint erősítsék a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepét és vidék megtartó képességét, a kultúrák közötti párbeszédet.

A Harsány Község Önkormányzata által vezetett konzorcium „Humán szolgáltatások fejlesztése Harsányban és térségében” címmel, EFOP-1.5.2-16-2017-00036 azonosító számon támogatást nyert az EFOP 1.5.2 pályázati felhíváson. A konzorcíum 100 %-os támogatás mellett mintegy 250 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósíthatja meg a projektet a Széchenyi 2020 program keretében,

Harsány mellett Bükkaranyos, Kisgyőr, Mályi, Ónod, Sajólád, Sajópetri, Hejőkeresztúr és Hejőszalonta településeken.

A humán közszolgáltatások szakember ellátottságának fejlesztése érdekében 12 fő humán szakember képzését, valamint három havi bérköltségének támogatását fedezi a pályázat, továbbá 200 fő részére egyéni fejlesztési tervet készítenek.

A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú emberek foglalkoztathatóságának javítása érdekében szolgáltató csomagokat állítanak össze: többek között 200 fő egyéni kompetencia fejlesztésére, álláskeresésre felkészítő tanácsadásra, mentorok alkalmazására is lehetőség lesz. A potenciális munkáltatóknál pedig szemléletformáló, antidiszkriminációs képzéseket valósítanak meg, innovatív programok kidolgozásával segítik a mélyszegénységben élők, különösen a romák, valamint a hátrányos helyzetbe került emberek integrációját.

A helyi kisközösségek fejlesztése keretében közösségszervezőt alkalmaznak, növelik a közösségi terek és kulturális szolgáltatások kihasználását például film- és könyvklubbal, figyelmet fordítanak az egészségfejlesztésre, egészségügyi szűrésekre.

A vidék megtartó képességét is növelni szeretnék a projekt keretében, és cél a települési életminőség javítása is: az egyes településeken infópontot alakítanak ki, konzultációs lehetőségeket biztosítanak például egészségügyi, jogi, szociális ügyekben. Az egészségtudatosság fejlesztése érdekében lehetőséget biztosítanak szűrővizsgálatokon való részvételre ösztönzés, egyéni állapotfelmérés, a rendszeres testmozgásra szakemberek irányításával, sportklubok keretében, valamint 40 sportágat bemutató börzéket is tartanak majd.

A helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítése és a kultúrák közötti párbeszéd erősítése érdekében figyelmet fordítanak a fiatalok közösségépítésére, önkéntességére és helyi nemzetiségek zenei és kulturális rendezvényeinek támogatására.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 05. 29.

Rendezvények

Ládi körkép

Pályázatok

Csatlakozás az ASP rendszerhez


Tájékoztató

Vízrendezés

Tájékoztató

Közvilágítás

Képek

Napelem

Képek

Energetika

Képek

SZOCIÁLIS ÉS KÖZÖSSÉGI KÖZPONT KIALAÍTÁSA SAJÓLÁDON

Dokumentáció

B.A.Z. Megyei Kormányhivatal

Facebook

Hírek

Hírek

Köszöntő

Köszöntő

Sajólád © Copyright 2015. Minden jog fenntartva!
Készítette: Czaga